bilgisayarci
FD Üye

Enfes Bir Yemek Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket fiyonk makarna
- Yarım tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
Enfes Bir Yemek Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları jülyen ince doğrayalım, tencereye yağ ve soğanları ince kıyılmış sarımsağı atalım yeterlice kavuralım.
- Sonra ince küp yada jülyen doğranmış tavuğu atalım soteleyelim.
- Pişmeye yakın doğranmış mantarları atalım kavuralım.
- Suyunu saldıktan sonra 1 paket fiyonk makarnayı içine ekleyip sıcak su ortalama 1 litre kadar, tuzu da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Suyunu çektikçe şayet makarna pişmediyse su ekleyin.
- Suyunu çektikten sonra köri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim kısık ateşte 3- 4 dakika harmanlayalım altını kapatalım.