Enfes Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yufka
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu ,susam
- Peynir maydanoz
Enfes Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sos için süt, yoğurt ,sıvı yağ bir yumurta maden suyunu bir kabta karıştıralım.
- Sonra bir tüm yufkayı tezgaha serelim. Bu sostan 3- 4 kaşık kadar serdiğimiz tek kat yufkaya eşit sürelim yufkayı dörte katlayalım.
- Bu katladığımız yufkayı dörde keselim.
- Kestiğimiz yufkayı her birine peynir koyalım.
- Daha sonra onları da kenarlarından katlayıp tepsiye dizelim.
- Başka yufkaları da tıpkı hal yapıp yumurta sarılarını sürelim çörekotu susam serpip evvelce ısıtılmış 180 200* fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen börekleri fırından alıp soğumaya bırakalım böreğimiz yenmeye hazır.
Afiyet olsun????????.