
Tam bir şifa deposu olan brokoliyi çorba olarak sofralarınıza getirmek için pratik bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Kışın hasta olmamak için de tüketebileceğiniz enfes brokoli çorbasının tanımı haberimizin detaylarında...
Brokoli, mahsusen karnabahara benzerliği ile dikkat çeken bir sebzedir. Yeşil rengi ve ağaca benzeyen manzarasıyla Türk mutfağında çok çokça pişirilmeyen brokoli yerküre mutfağında çok pahalıdır. Vitamin ve mineralleri sayesinde vücudu temizleyen brokoli eksper tarafından da öneriliyor. Kanserle uğraşta çok kıymetli bir zerzevat olan brokoliyi hem pişirerek hem de taze olarak tüketebilirsiniz. Brokoli hakikat pişirildiğinde içerisindeki vitamin ve minerallerden hiçbir şey kaybetmez. Bu tanımlardan biri de çorbasıdır. Brokoli sebzesinin tadını sevmiyorsanız hem de evlatlarınıza vitamin deposu olan brokoliyi lezzetli bir formda sunabilmek için çorbasını yapabilirsiniz. Evet bu çorba nasıl yapılır?

BROKOLİ ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
1 adet brokoli
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
2.5 yemek kaşığı tepeleme un
7-8 su bardağı su
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Brokolileri suyun içerisinde şıkça haşlayın. Daha sonra el blenderından tanecikler kalmayacak halde geçirin.
Akabinde bir tencerenin içerisine vesair materyalleri de ekleyerek bir taşım kaynayana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...