teknolojiuzmani
FD Üye
Enfes Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- Tuz
- Tavuk suyu
Enfes Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pilav tenceresine tereyağını koyalım.
- Ocağa alalım tereyağ eriyince soğanı doğrayıp ekleyelim soğanı kavuralım.
- Ardından şehriyeleri rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Bulguruda ekleyip 5 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Salça baharatını ve tozunu ekledikten sonra tavuk suyunuda ek edelim ve kapağını kapatalım.
- Suyunu çekene kadar pişirmeye bırakalım afiyet olsun ????.