Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes Ciğkofte (Etli Ve Etsiz İkisinin Anlatımı Da Var)

Enfes Ciğkofte (Etli Ve Etsiz İkisinin Anlatımı Da Var)
0
90

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Enfes Ciğkofte (Etli Ve Etsiz İkisinin Anlatımı Da Var) Tarifi İcin Malzemeler

*2 su bardağı esmer koftelik bulgur
*250 gr iki kere cekilmiş yağsız sinirsiz kırmızı et
*3 4 adet domates
*2 adet soğan
*4 diş sarımsak
*1 cay bardağı yoğurt
*Yarım cay bardağı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı biber salcası
*2 yemek kaşığı domates salcası
*4 5 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 limon
*Maydanoz
*İsot yenibahar karabiber pul biber tuz

Servis icin;


*İnce doğranmış yeşil soğan
*Marul
*Nar ekşisi
*Turşu
*Lavaş
*Ayran

Enfes Ciğkofte (Etli Ve Etsiz İkisinin Anlatımı Da Var) Tarifi Yapılışı Etin uzerine yarım limon suyu ve yarım bardak zeytinyağını dokup bekletiyoruz
Bu işlem etin terbiye olmasını sağlıyor Etin rengi değişecektir endişe etmeyin
Diğer taraftan domatesi ve soğanı rendeleyelim
Ciğ kofte icin yapılmış leğenler var onun icinde yoğurursak, tırtıklı yuzeyi olduğu icin işimiz daha kolay olur
Esmer bulguru leğene koyduktan sonra rendelediğimiz soğan ve dovulmuş sarımsaklarla beraber guzelce yoğuruyoruz
Burada her hangi bir sure veremeyeceğim yumuşayana kadar yoğuralım
Daha sonra rendelenmiş domatesleri salcaları ve baharatları, nar ekşisini katıp yoğurmaya devam ediyoruz
Ardından 1 limonu kabuklarıyla beraber 8 10 parcaya bolelim
Mumkunse cekirdekleri temizleyip harca katalım ve yoğurmaya devam edelim
Sadece limon kabukları kalana kadar yoğuralım
Daha sonra limon kabuklarını cıkaralım
Yoğurmaya devam edelim İyice yumuşadığından emin olduktan sonra 2 ye ayıralım
Bir kısmına ince doğranmış maydanozu ilave edip guzelce karıştıralım Bu aşamada cok yoğurmayalım (Maydanozlar canlılığını kaybetmesin )
Bir kısmına limon ve zeytinyağıyla marine ettiğimiz eti ilave edip karıştıralım
Etle bulgur iyice karıştıktan sonra yoğurdu ilave edelim( bu işlem etin kokusunu ve sasımsı tadını yok ediyor )
Guzelce yoğuralım ve ince doğranmış maydanozunu ilave edip şekil verelim
Yanına lavaş marul ile servis edelim
Bol kopuklu ayran da guzel gider
AFİYET OLSUN
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt