
Enfes Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta büyüklükte domates
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Kaşar peyniri
- Yeşil nane
- Kurutulmuş ekmek
Enfes Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik le orta uzunluk olan domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- Bir çorba tenceresine alın ve sıvı yağ ve tereyağını ekleyin.
- Tereyağı ile sıvı yağı bir iki sefer çevirttirin.
- Daha sonra unu ekleyin.
- Ve unun kokusu çıkana kadar pişirin rengi biraz dönmesi gerek.
- Daha sonra rendelenmiş domatesleri, salçayı, kırmızı toz biberi ekleyin.
- İki dakika kadar onları da pişirin.
- En son, karabiber, tuz, sütü ve suyu ekleyin.
- Düzgünce karıştırın un kesimleri kalmasın.
- 5 dakika kaynasın. Kaynarken de blendırden geçirin.
- Parçacıklar kalmasın hiç.
- 10 dakikada o denli kaynasın yoğunlaşacak esasen.
- En son tadına tuzuna bakın.
- Kullandığım ölçüler sizin kullanacağınız kaşıklar değişebilir.
- Servis tabağına aldığınız çorbayı istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.