Enfes Etli Sebzeli Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket penne makarna
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Gereğince sıcak su ve tuz
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz)
- 1 tane havuç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça (karışık)
- 1 kase et kavurma
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- Gereğince tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Enfes Etli Sebzeli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzeli makarna tanımı için, tencereye sıcak suyu koyalım. Tuz ve zeytinyağını koyalım.
- Kaynayınca, makarnayı ek edelim. 10 dakika pişmeye bırakalım.
- O pişerken, biz sosunu hazırlayalım. Soğanı ve sarımsakları, biberleri koyalım. İyice kavuralım. Havuçları (rendeleyelim. )domatesleri (rendeleyelim).
- Tavaya zeytinyağı koyup, soğanı ve biberleri.
- 2 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça ek edelim. Biraz daha kavuralım.
- Rendelenmiş domatesi havuçları ek edelim. Daha sonra kavurma etimizi ekleyip.
- Tuzu ve baharatı ek edelim. Tuzu ve baharatı, kendi damak tadımıza göre ayarlayalım.
- Pişen makarnayı süzüp, sosun içine alalım. Yada servis tabağına makarnamızı alalım üstüne hazırladığımız sosdan ekleyelim. Üzerine, rendelenmiş kaşar ve kıyılmış maydanozu koyalım.
- Sebzeli makarna tanımı, servise hazır.