Enfes İçi Sulu Dışı Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk fileto yada kanat(ben fileto kullandım)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt(200ml)
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı chili biberi (acı sevmiyorsanız koymayın ancak çok yakışıyor)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yoksa 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2-2,5 su bardağı sıvı yağ
- 300-400 gram kadar sade mısır gevreği
- Tuz
Enfes İçi Sulu Dışı Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Benzeri tanımlardan çok daha lezzetli çıtır tavuk tanımıyla geldim. Esim ve çocuklarım çok sever tekraren denedim ,en yeterlisi busizde deneyin anlıycaksınız ne demek istediğimi. Artık başlayalım????
- Tavuk sıvı yağ ve gevrek hariç tüm materyalleri derin bir kapta karıştırarak bir harç hazırlıyoruz.
- Yaklaşık 1parmak kalınlığında 2parmak genişliğinde kestiğimiz tavukları (burası çok önemli! çok kalın olursa içi çiğ kalır çok ince olursa içi kuru olur)
- Harcın içerisine koyup güzelce karıştırıp 1-2 saat dinlendirelim. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden tavuklarımızı rondodan geçirdiğimiz gevreğe tek tek bulayalıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp kağıt havlu serili tabağımıza alalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ????.