Enfes İtalyan Ekmeği (Foccacia) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- Yeşil ve siyah zeytin
- Çeri ve kuru domates
- Taze biberiye
- Kuru kekik
- Zeytinyağı
Enfes İtalyan Ekmeği (Foccacia) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, tuz, şeker, maya ve dövülmüş sarımsak karıştırılır.
- Kıvamına bakarak azar azar ılık su eklenir.
- En son zeytinyağı eklenerek hamur toparlanır. Biraz yumuşak, hafif ele yapışan kıvamda olacak.
- 40 dk dinlendirilir.
- Bolca zeytin yağlanmış kalıba veya borcama bastırılarak yayılır.
- Tırnak pide gibi parmakla şekil verilir, kabın tabanındaki yağın da üste çıkması sağlanır.
- Sonra üzerine doğranmış malzemeler dizilip, 20 dk da tepsi mayası için beklenir.
- Malzemeleri iyice bastırılır.
- Sonra 180 derece fırında kızarıp kabarana dek pişirilir. Harika oluyor, çok da basit.Afiyet olsun.