
Enfes Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Enfes Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet yapılışı önce tencereye şekeri alın. Kısık ateşte karamel olana kadar pişirin. Ardından suyunu ilave edin. 10 dakika kaynatıp altını kapatın.
- Kek hamuru yapılışı önce çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürtün. Ardından yağını ve diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru kıvamına getirin. (kıbrıs tatlısinda un yok).
- Sonra büyük kare borcam yağlanıp içerisine dökün. 160-170° derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kek ılık bir hale gelince soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Krema yapılışı tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri koyup kıvama gelene kadar pişirin. Akışkan bir kıvam olsun.
- Krema ılık olunca krem şantisini döküp iyice çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine sürün. En son hindistan cevizi ile süsleyip dolaba kaldırın ve en az 6 saat dinlendirin.