Enfes Kıvamıyla Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
Enfes Kıvamıyla Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye un ,nişasta ,şeker eklenir ve karıştırılır. Bu süreci muhallebi daha pürüzsüz olsun diye yapıyoruz.
- Üzerine süt ekleyip tekrar karıştırın.
- Yumurta sarısı ek edip ocağın altını açın ve kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
- Tereyağ ve vanilya ekleyin.
- Son olarak varsayımı ek edin ve karıştırmaya devam edin.
- Bir iki taşım kaynayınca ocağın altını kapatın.
- Kaseleri su ile ıslatın muhallebiyi hisse edin.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
- Bir gece evvelden yapabilirsiniz daha hoş olur.
- Kaselerin kenarından muhallebiyi elinizle oynatın ve üzerine tabak kapatıp aykırı çevirin anında düşecektir.
- Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Enfes Kıvamıyla Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı