
Velev kahve saatlerinde isterseniz de çayın yanında tüketebileceğiniz ağızda dağılan küllü kurabiyenin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Hatun günlerinde hiç elbet lezzetiyle basitçe hazırlayabileceğiniz küllü kurabiye, herkesin çok beğenerek tüketeceği bir lezzet. Pekala küllü kurabiye nasıl yapılır? Tanımı öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz.
Her ısırıkta ağızda dağılan, kıyır kıyır kurabiyeler herkes tarafından çok beğenilir. Her daim kurabiye kavanozunu dolu tutan bayanlar için süper bir kurabiye tanımımız var. Imalatı pratik küllü kurabiye tek seferde pek çok misafirinize ikram edebileceğiniz tipten. Ismini görünümden olan bu kurabiye, ansızın gelen misafirlerinize buzlukta saklayabileceğiniz, üstelik hiç bayatlamayan bir lezzet. Konutunuzda kolaylıkla pişirmek isteyeceğiniz enfes küllü kurabiye, az gereçli olmasıyla da dikkat çekiyor. Küllü kurabiyenin tadını çok merak edenler için metnimizi inceleyebilirsiniz.
KÜLLÜ KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
100 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı likit yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
Bulamak İçin;
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine tüm hamur gereçlerini ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde modüller kopardığınız hamura elinizle yuvarlak hal verin.
Şekilleri 180 aşama fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri pudra şekeri ve kakaoyu karıştırarak şıkça bulayın.
Biraz bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...