Enfes Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 8-10adet kuru patlıcan
- 8-10 adet kuru dolmalık biber
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 200 gram orta yağlı kıyma
- Zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 er çay kaşığı kimyon,toz tatlı kırmızı biber,yeni bahar,sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane,tuz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı domates sosu
- Tuz
- Zeytin yağı
Enfes Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolmalıklar kaynar suda 1-2 dakika bekletilir.
- Hafif yumuşayınca kevgirle suyu süzülür.
- Diğer bir tarafta soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır.
- Derin bir kasede yıkanmış pirinç kıyma soğan salça tuz baharatlar ve zeytinyağı düzgünce yoğurulur.
- Bir soğan tencerenin tabanına yarım ay formunda kesilerek döşenir.
- Kuru dolmalıkların içi yarısına kadar harçla doldurulur.
- Hafif yassılaştırarak ağızları birbirine yapıştırılır.
- Tencereye birbirlerinin üzerine duracak formda dizilir.
- Öbür bir yerde sos materyalleri karıştırılır tenceredekilerin üzerine gezdirilir.
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir zeytinyağı gezdirilir.
- Üzerine yük konulur.
- Evvel yüksek ateşte sonra orta ateşte en son kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun.