Enfes Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Sarmalık lanana
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 3 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı kurunane
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Enfes Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananın ortasını oyun ve tencereye yerleştirin.
- İçine su ekleyip yumuşaması için kaynamaya bırakın.
- Diğer tarafta pirinçi sıcak suya koyup yumuşaması için bekleyin.
- Pirinçler yumuşayınca doğradığınız soğanları ve baharatları ekleyip iç harcınızı tamamlayın.
- Haşlanmış lahanayı küçük kare şekillerde kesip yanları kıvırmadan dümdüz sarın.
- Tencerenin dibine kalan lahana yapraklarını dizin.
- Sarmalarıda dizip üstüne pişerken açılmaması için ağırlık koyun.
- İç harcınızı yaptığınız tabağı yıkamadan içine sıcak su koyun ve tuz ekleyin.
- Dolmaların 1 cm altında olucak şekilde suyu döküp kapağını kapatın 35 dakika pişirin.
Enfes Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı