Enfes Lezzet Sultan Kebabı (İc Harcı Standarttan Biraz Farklı) Tarifi İcin Malzemeler Gercekten misafirlerinizden tam not alacak harika bir ana yemek secneğiDenemenizi tavsiye ederim
*900 veya 1000 gram tavuk goğsu
*1 adet soğan
*2 adet patlıcan
*2 adet sivri biber
*2 yemek kaşığı salca
*2 veya 3 adet yufka
*Tuz
*Kekik
*Pul biber
*Karabiber
*Toz biber
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Enfes Lezzet Sultan Kebabı (İc Harcı Standarttan Biraz Farklı) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tavuk goğsunu kuşbaşı şeklinde doğrayalım Bir yandan da patlıcanı kup kup doğrayıp tuzlu suda bekletelim
*Patlıcanı kızartalım tavadan almaya yakın doğranmış biberleri de ekleyip onlarıda beraber kızartalım
*Ote yandan tavuklarımızı tencereye koyalım biraz pişirdikten sonra yemeklik doğranmış soğanlarımızı da tencereye ekleyelim
*Suyunu cektikren sonra salcayı ekleyelim kavurup biraz daha pişirelim Ardından baharatlarını ekleyin ve kızarmış patlıcan biber karışımını ekleyelim Biraz daha karıştırıp altını kapatalım
*Yufkalarımızı 4 ’e bolelim Bir kasenin icine yufkamızı koyalım kenarlarından biraz fazlalığı kasenin ortasına parca halinde koyalım
*Uzerine harcımızı ilave edelim Kalan yufkaları uzerine sarıp avucumuzun icinde ters cevirip yağlanmış tepsimize koyalım
*Uzerlerine bolca beşemel sosunu kaşıkla dokelim, fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
*Ardından kaşar peynirleri ekleyip fırına tekrar surelim ve hafif kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun☺☺
*900 veya 1000 gram tavuk goğsu
*1 adet soğan
*2 adet patlıcan
*2 adet sivri biber
*2 yemek kaşığı salca
*2 veya 3 adet yufka
*Tuz
*Kekik
*Pul biber
*Karabiber
*Toz biber
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Enfes Lezzet Sultan Kebabı (İc Harcı Standarttan Biraz Farklı) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tavuk goğsunu kuşbaşı şeklinde doğrayalım Bir yandan da patlıcanı kup kup doğrayıp tuzlu suda bekletelim
*Patlıcanı kızartalım tavadan almaya yakın doğranmış biberleri de ekleyip onlarıda beraber kızartalım
*Ote yandan tavuklarımızı tencereye koyalım biraz pişirdikten sonra yemeklik doğranmış soğanlarımızı da tencereye ekleyelim
*Suyunu cektikren sonra salcayı ekleyelim kavurup biraz daha pişirelim Ardından baharatlarını ekleyin ve kızarmış patlıcan biber karışımını ekleyelim Biraz daha karıştırıp altını kapatalım
*Yufkalarımızı 4 ’e bolelim Bir kasenin icine yufkamızı koyalım kenarlarından biraz fazlalığı kasenin ortasına parca halinde koyalım
*Uzerine harcımızı ilave edelim Kalan yufkaları uzerine sarıp avucumuzun icinde ters cevirip yağlanmış tepsimize koyalım
*Uzerlerine bolca beşemel sosunu kaşıkla dokelim, fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
*Ardından kaşar peynirleri ekleyip fırına tekrar surelim ve hafif kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun☺☺