Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Lezzeti İle Köfteli Beyti Kebabı

Enfes Lezzeti İle Köfteli Beyti Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Enfes Lezzeti İle Köfteli Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler


Lavaşı için;
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı daha, ılık su
  • 1 su bardağı +çeyrek su bardağı daha, ılık süt
  • 1 paket instant maya (7 gram)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı daha un, kullandım.
  • Su bardağı ölçüm 220 ml.
Köftesi için;
  • 1 kilo kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Acı pul biber
Üzeri için sos;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Acı pul biber
  • Yeterince kaynar su
  • Sıvıyağ
Üzerine gezdirmek için;
  • 100 gram kızdırılmış tereyağ

Enfes Lezzeti İle Köfteli Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İşe birinci evvel tazecik yumuşacık lavaşlarımızı yapmakla başlıyoruz. Yoğurma kabına; su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz. Sıvıyağını ekleyip, tuzunuda katıyoruz. Karıştırıp, azar azar un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Yumuşacık ve biraz ele yapışacak kıvamda cıvık bir hamur elde edip 5-6 dk uygunca yoğurup 1 saatliğine mayaya bırakıyoruz.
  3. Kabaran hamuru hafifçe un serpilmiş tezgaha boşaltıp üzerinede yavaşça un serpeleyip 20 eşit beze yapıyoruz.
  4. Bolca un serpilmiş bir tepsi içine aralıkla bezeleri dizip, üzerinede un serpip, bir poşet içine koyup, 40 dk hamurları kabarmaları için bekletiyoruz.
  5. Ardına tavamızı en yüksek ateşte açıp ısıtıyoruz. Çokça un serperek hamuru incecik açıyoruz.
  6. Açılan hamurun tüm ununu elle silkeleyip unsuz bıraktıktan sonra tavada evir çevir pişiriyoruz.
  7. Havlu serilmiş bir tepsi içinde tüm pişen lavaşları üst üste biriktirip üstlerinide havlu ile kapalı tutuyoruz.
  8. Köftesi için; karıştırma kabı içerisine, mutfak robotundan sulandırmadan minikçe çektirdiğimiz soğan ve biberleri ekliyoruz.
  9. Kıymasını tüm baharatları ve kıyılmış maydanozu ek edip güzelce yoğuruyoruz. Acı katmayı ihmal etmeyiniz çok lezzet veriyor.
  10. Tadı tuzu acısı tam ayarında olan kıymamızı poşetleyip buzdolabına 1-2 saatliğine dinlenmeye kaldırıyoruz.
  11. Dinlenen kıymamızdan 20 eşit top yapıyoruz. Yavaşça yağladığımız ellerimiz ile tezgahta ileri geri iterek orta kalınlıkta uzun rulolar elde ediyoruz (Resimlerine bakabilirsiniz)
  12. Tavamızı düzgünce kızdırıp içine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, ortadan azıcık yükseğe getirip, köfteleri tavaya dizip evir çevir heryerini yeterlice kızartıyoruz.
  13. Daha sonra minik bir tavada tereyağ eritip kızdırıyoruz. Salçamızı biraz yağda kavurup sıcak su ile orta ayarda sıvılaştırıp kaynatıyor ocaktan alıyoruz.
  14. Lavaşlarımız içine fırça ile çokça salçalı sos sürüp köftelerimizden yan yana diziyoruz. Rulo formunda sıkıca lavaşı köfteye sarıp süreci tamamlıyoruz.
  15. Bıçakla dilimlere kesip servis tabaklarımıza hisse ediyoruz. Üzerlerine evvel salçalı sostan sonrada kızdırılmış tereyağ döküyoruz. Yoğurt ve salata eşliğinde servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun.
Not: Lavaş artarsa ki, bende arttı???????????? çokta hoş oldu???????? yarım kilo kıyma ile artan lavaşlarımı sonraki güne, kayseri yağlaması tanımımı yaparak misler üzere değerlendirdim çorba ile bir öğünü menü yapmış oldum. (Hava almayacak biçimde bir poşette lavaşları pamuk üzere saklayabilir yada dondurucunuza kaldırabilirsiniz. Yağlama tanımı görüntüm sayfamın aşağılarında bakmak isteyenler için mevcut. ????????‍♀️????????.

Enfes Lezzeti İle Köfteli Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt