Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram kadar dana bonfile
- 4-5 adet lavaş
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 2 orta boy domates
- 1 büyük boy soğan
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sumak
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Enfes Lezzetiyle Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamızın içinde küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğradığımız etlerimizi yağla birlikte güzelce kavuralım.
- Eti kavurma esnasında yarım çay bardağı suyumuzu ve baharatlarımızı ilave edelim 20 – 25 dakika civarında pişiyor etler.
- Lavaşlarımızı yağın içine doğru etin üstüne hafif bastıralım.
- Hem iyice yumuşamış oluyor hemde etin suyundan yağından geldiğinde lavaş çok daha güzel oluyor.
- Lavaşlarımızın içine etlerimizi yerleştirelim.
- Üzerlerine yıkayıp hazırladığımız küçük küçük doğradığımız maydanoz, soğan ve domatesimizi ekleyelim.
- Rulo şeklinde güzelce saralım.
- Yanına ayran çok yakışıyor servis esnasında. Şimdiden afiyet olsun.