Enfes Mısır Unu Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- Toz biber
Enfes Mısır Unu Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle uygun bir tencereye yağımızı ve mısır unumuzu alalım. Bir hoş hafif kokusu gelene kadar yakmadan kavuralım.
- Patates ve soğanımızı iri iri doğrayıp, sarımsaklarımızı ortadan ikiye kesip kavrulan unun içine atıp biraz daha kavuralım.
- Akabinde tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Yumuşayan zerzevatları denetim ettikten sonra çorbamız da uygunca kaynadıysa blender ile güzelce pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezelim.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.