Enfes Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket instant maya
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Zeytin (isteğe göre)
- Mantar
Enfes Pizza Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına unu eleyerek koyalım , ortasını havuz üzere açıp maya, tuz, şeker, yağ ve suyu koyalım.
- Yavaş yavaş karıştırarak yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç sinemayla kapatarak 30dk kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra hamuru hafif havalandırarak yoğurup 2 modüle bölelim.
- Oklava ya da merdane ile açıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
- Kenarlarını içe yanlışsız hafif kıvıralım ve hamuru birkaç yerinden çatalla delelim.
- Üzerine ve kenarlarına hazırladığımız sosu sürüp biraz rendelenmiş kaşar peyniri ve onun üzerine de materyalleri koyalım.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 18 dk pişirelim.
- Çıkarıp üzerine tekrar kaşar peyniri koyup 2 dk daha pişirelim.