Enfes Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tepeleme instant maya
- Aldığı kadar un
- 10 adet mantar
- 200 gram kaşar peyniri
- 220 gr sucuk
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 100 gr konserve mısır
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
Enfes Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak un hariç tüm gereçler kaba alınır ve karıştırılır.
- Ardından ele yapışmayan hamur elde edene kadar un koyulur denetimli 1 saat mayalandırmaya bırakılır.
- Ardından hamur beze yapılır.
- Tüm gereçler doğrandıktan sonra sosu yapılıp merdane yardımı ile yuvarlak biçim verilerek açılır ( ben kabarmasın diye çatalla delik açtım hamura)
- İlk evvel sosu koyulur üzerine sonra gereçleri 200 derecede 20 -25 dk kadar pişirilir.Afiyet olsun????.