
Enfes Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (sarıları üzeri için ayrılmış)
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 200 gram tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Enfes Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba yumurtanın beyazını kıralım (sarısını üzerine sürmek için ayıralım) akabinde sütü şekeri ve eritilmiş ılık olan tereyağını ekleyelim çırpıcı ile karıştıralım.
- Mayayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Daha sonra elenmiş unu yavaşça ekleyelim.
- Hamurumuzu kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini streç sinema örtelim ve 1 saat dinlendirelim. Kabarmaya başlayınca biraz daha yoğuralım ve üzerini örtüp 15 dakika daha bekletelim.
- Elimize bir beze alalım iç materyalden koyup daire olacak halde yuvarlak yapıp tepsiye dizelim.
- Üzerine kenara ayırdığımız yumurta sarısı ve susam karışımından sürelim ve 180 derece fırına alalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun ☺.