Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 4 su bardağı sıcak su
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
Enfes Tadı İle Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alalım ve kavuralım. Suyunu çekince kaynar su ekleyip, kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
- Etler pişerken patlıcanları yıkayalım ve alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim ve suyunu süzelim.
- Bol yağda kızartalım gereğince kızardığında bir tabağa kağıt havlu serelim ve patlıcanları üzerine alalım kağıt havlu yağını çeksin.
- Diğer yandan soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım geniş bir tavaya yağı ek edip soğan ve biberleri kavuralım. Akabinde eti süzerek tavaya alalım ve karıştıralım.
- Üzerine tuz karabiber ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Fırın tepsisine evvel patlıcanları sonra eti koyalım ve sosunu hazırlayıp üzerine dökelim (Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun ????.