Enfes Tadıyla Bafra Pidesi (Kapalı Pide) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 3 su bardağı su
- 1 paket yaş maya yahut 2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un
- Tereyağı
- 1 kg kıyma
- 5 tane ince kıyılmış soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Enfes Tadıyla Bafra Pidesi (Kapalı Pide) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı ve ince doğranmış soğanı uygun bir tavaya alıp kavurun. Daha sonra tuzunu ve karabiberini atıp tatlandırın.
- Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaş yavaş unu ek edip yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 24 eşit modüle ayırın.
- Her bir bezeyi uzunlamasına açıp kıymalı harçtan içine yerleştirip sıkı sıkı kapatın ki; açılmasın. Evvelce ısıtılmış alt-üst ayar
- 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine tereyağı sürüp üzerini pak bir bezle örtüyoruz ki yumuşacık olsun. Afiyet olsun.