Enfes Tadıyla Keşkek Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 su bardağı buğday
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- Gereğince su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram kadar kavurma vardı onu kulandım
- 1 ufak soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çimdik tuz
Enfes Tadıyla Keşkek Tanımı Yapılışı
- Buğdayı fasulyeyi akşamdan ıslıyoruz daha çabuk pişer fakat vakti olmayan ıslamadanda yapabilir.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su kaynayınca altını kısalım 1 saat kadar pişirelim.
- Bir yanda kaynar suyumuz olsun gerektikçe ilave edelim fasulye çatlayınca tuzunu ve kavurmayı ek edelim.
- 15 dakika kadar pişince soğanları incecik doğrayalım karemelize olacak.
- Biberi ek edip keşkeğin üzerine dökelim ne çok koyu olacak ne sulu durdukça yoğunlaşıyor afiyet olsun.