Enfes Tadıyla Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuzot (Yoksa tuz)
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 adet taze soğan
- 1 kase maydanoz
Enfes Tadıyla Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerine biraz geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp üzerini bir kapakla kapatıp yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
- Diğer yandan tavamızda sıvı yağımızı kızdırıp ince kıyılmış kuru soğanımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Domates ve biber salçamızıda ekleyip biraz daha kavurup ateşten alıp biraz soğumaya bırakalım. O esnada taze soğan ve maydanozlarımızıda incecik doğrayıp kenara alalım.
- Dinlenen bulgurumuzun içine salçalı soğanlı sıvı yağımızı döküp karıştıralım. Ardından tuzumuzla birlikte tüm baharatlarımızı ve nar ekşimizide ilave edip biraz daha karıştıralım.
- En son olarak taze soğan ve maydanozlarımızıda ekleyip karıştırdıktan sonra kısırımız servise hazır. Afiyetler.