elektronikci
FD Üye
Enfes Tantuni / Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet sandviç ekmeği
- 500 gram et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çar bardağı tatlı toz biber
- Tuz ve su
- 3 adet küp doğranmış domates
- 2 adet söğüş doğranmış soğan
Enfes Tantuni / Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- İlk olarak etimizi minik minik doğrayalım ve geniş bir tencereye alıp pişmeye bırakalım.
- Gerektikçe su ekleyebilirsiniz.
- En son pişmesine yakın tuzunu ekleyip üzerine sıvı yağ ve toz biberi ekleyelim.
- Piştikten sonra altını kapatalım. (hafif sulu kıvamda kalsın).
- Ekmeği tenceredeki etin üzerine bastırıp yağlanmasını sağlayalım.
- İçerisine et,domates ve soğan ekleyelim. Afiyet olsun inşallah ????.