Enfes Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tablet tavuksuyu (knorr)
- 6 su bardağı soğuk su
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Enfes Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yedikce yedirten efsane lezzetimiz tarhana çorbası tanımıma buyurun başlayalım.
- Birinci evvel tereyağımızı tenceremizde orta ateşte eritiyoruz.
- Akabinde tavuksuyu tabletimizi ve salçalarımızı ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Soğuk suyumuzu ek edip tarhanamızı da ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz.
- Sütümüzü ve tuzumuzu da ekleyip iki taşım kaynatıp blenderden geçiriyoruz.
- 2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Afiyetler olsun.