
Enfes Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 kutu mantar (300g)
- 2 kırmızı biber (kapya )
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt (250 ml)
- Tuz, karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Enfes Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğüsünü fileto şeklinde uzunlamasına keselim.
- Marine edelim sebzeleri kesene kadar kenarda çeksin.
- Yağsız tavada önlü arkalı sadece renk alana denk pişirelim ,tepsiye dizelim.
- Aynı tavada mantar, biber ve soğanı birlikte kavuralım. Çok az tuz, karabiber ekleyelim ve kızarmış tavukların üzerine pay edelim.
- Ayrı bir tavada 1 dolu yemek kaşığı tereyağında unu renk alana kadar kavuralım.
- 1,5 su bardağı soğuk süt ilave edip hızlıca çırpalım, çok az tuz karabiber ekleyelim ve beşamel sosunu bu şekilde kaynatmış olalım.
- Sebzeleri tavukların üzerine beşamel sosunu paylaştıralım.
- En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpip fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika kadar.
- Kaşar peyniri göz göz olana kadar pişirin.
- Taze maydanoz veya fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Enfes Tavuk Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı