Enfes Tavuk Paça Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 tane tavuk baget
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 3-4 diş sarımsak
Enfes Tavuk Paça Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar 1 ya da 1. 5 litre suda 40 civarı haşlanır, sudan çıkarılır ve didilir.
- Başka bir kapta un, yoğurt, limon suyu pürüzsüz olacak biçimde çırpılır.
- Tavukların haşlandığı suyun içine yapılan karışım eklenir, karıştırılır. Didiklenen tavuklar da içine atılır.
- Ocağın altı açılır. Biraz kaynayınca sarımsaklar ek edilir. Tuz atılır. Afiyet olsun. Not: çorbanın suyu yoğunlaşırsa kaynar su eklenebilir.