Enfes Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 büyük soğan (Piyazlık doğranmış)
- 2 adet domates (Küp doğranmış)
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- Tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak sıcak su
Enfes Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu minik minik doğrayalım. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım tavuğun rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine 1 bardak sıcak su ek edelim. Kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Kalan yağları ek edelim. Baharatlarını ve tuzunu ek edelim. Tavuğu tavada biraz kavuralım.
- Kapatmaya yakın az sıcak su ek edelim kuru olmasın ve ekmekler ıslansın. Salatası için soğan maydanoz ve domatesi ince ince doğrayalım.
- İçerisine az tuz ve sumak ekleyelim. Ekmeğimizi tavaya bastıralım. Sırasıyla eti ve salatasını ekleyelim. Sıcak sıcak tüketelim afiyet olsun ????.