Enfes Zeytinyağlı Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet dolmalık biber
- 10 adet dolmalık kuru patlıcan
- 2 adet soğan
- 7 yemek kaşığı basmati pirinç
- 6 yemek kaşığı siyez bulguru
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç dereotu
- 2 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane, kimyon, tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 300 ml sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Enfes Zeytinyağlı Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
- Evvel kuru patlıcanları 20 dk haşlıyoruz.
- Sıcak suyu döktükten sonra soğuk suda patlıcanları bekletiyoruz.
- O sırada dolmalık biberlerin içini temizleyip doldurmaya hazır hale getiriyoruz.
- Tencere içine ayvayı dilimleyip altına diziyoruz.
- İç harç için ön süreç olmadan (pişirmeden) üstte belirtilen tüm materyalleri karıştırıyoruz.
- Dolmalık biberlere ve patlıcanların içine iç harcı dolduruyoruz.
- Biberlerin üzerlerini domatesle kapatıyoruz.
- Sos için, sıcak su içine belirtilen salça ölçüsünü ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sosumuzu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
- Tencere kapağını kapatıp 45 dk kapak açmadan evvel harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra tabaklayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.