Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) kapya kırmızı biber
- 1 küçük havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
- 1 /2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su (tenceredeki yemeğin biraz üstünü geçecek kadar)
- 1 adet yufka
Beşamel sos
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt (200 ml’lik)
- Muskat (beşamel sosa lezzet verir isterseniz çok az rendeleyebilirsiniz)
- Toz kırmızı biber
- İstenirse rendelenmiş 2 yemek kaşığı kaşar peyniri
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçlarımızı küp küp doğrayıp haşlayalım (istenirse kültür mantarı da kullanılabilir) tavuklarımızı küçük şekilde küp küp doğrayalım.
- Sivri biber, kapya biberlerimizi istediğimiz boyutta keselim.
- Tenceremize tavuklarımızı alalım su salıp suyunun çekene kadar kavuralım.
- Üzerine sıvı yağımızı küçük doğranmış soğanlarımızı ilave edelim.
- Soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve biberleri, haşlanmış havuçları ilave edelim.
- Biberler yumuşacığında üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra biraz soğutalım ,yufkamızı 4 e bölelim böldüğümüz yufkaları fotoğraflardaki gibi bir kaseye koyalım.
- Kenar kısımlarından kopartıp içine koyalım daha sonra tavuk sotemizi içine koyup kenarlarını katlayıp üstünü kapatalım fırın tepsimize çevirelim.
- Üzerine beşamel sosumuzu gezdirelim.
- Üstüne kaşar peyniri yada kırmızı toz tatlı biber serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim her fırın farklılık gösterebilir o yüzden lütfen kontrollü pişirelim.
- Üzerleri kızarıp yufkalarımız pişince fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Gerçekten davet sofralarınızı şenlendirecek çok lezzetli bir tarif ,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun. ????.