Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk)

Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk)
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
enfess-citir-citir-sultan-kebabi-besamel-soslu-firinda-yufkali-tavuk-1.jpg

Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) kapya kırmızı biber
  • 1 küçük havuç (küp küp doğranıp haşlanmış)
  • 1 /2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su (tenceredeki yemeğin biraz üstünü geçecek kadar)
  • 1 adet yufka
Üzeri için

Beşamel sos
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml’lik)
  • Muskat (beşamel sosa lezzet verir isterseniz çok az rendeleyebilirsiniz)
Üzerine
  • Toz kırmızı biber
  • İstenirse rendelenmiş 2 yemek kaşığı kaşar peyniri

Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle havuçlarımızı küp küp doğrayıp haşlayalım (istenirse kültür mantarı da kullanılabilir) tavuklarımızı küçük şekilde küp küp doğrayalım.
  2. Sivri biber, kapya biberlerimizi istediğimiz boyutta keselim.
  3. Tenceremize tavuklarımızı alalım su salıp suyunun çekene kadar kavuralım.
  4. Üzerine sıvı yağımızı küçük doğranmış soğanlarımızı ilave edelim.
  5. Soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve biberleri, haşlanmış havuçları ilave edelim.
  6. Biberler yumuşacığında üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
  7. Piştikten sonra biraz soğutalım ,yufkamızı 4 e bölelim böldüğümüz yufkaları fotoğraflardaki gibi bir kaseye koyalım.
  8. Kenar kısımlarından kopartıp içine koyalım daha sonra tavuk sotemizi içine koyup kenarlarını katlayıp üstünü kapatalım fırın tepsimize çevirelim.
  9. Üzerine beşamel sosumuzu gezdirelim.
  10. Üstüne kaşar peyniri yada kırmızı toz tatlı biber serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim her fırın farklılık gösterebilir o yüzden lütfen kontrollü pişirelim.
  11. Üzerleri kızarıp yufkalarımız pişince fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Gerçekten davet sofralarınızı şenlendirecek çok lezzetli bir tarif ,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun. ????.
Enfess Çıtır Çıtır Sultan Kebabı (Beşamel Soslu Fırında Yufkalı Tavuk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)1 küçük soğan1 yemek kaşığı tereyağ2 patates2 patlıcan2 orta uzunluk havuç2 kapya biber1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur)Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz biber, az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Çıtır Yufkalı Soslu Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka4 adet patlıcan3 yemek kaşığı zeytinyağı İç sos: Yarım çay bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ Köftesi için; 400 gram kıyma1 adet soğanTuzKarabiberPul biberKimyon Üzeri için; Sarımsaklı yoğurtSıvı yağNanePul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü1 paket mantar (400 gram)2 orta boy kırmızı biberTuz1 paket etimek Beşamel sos için ; 2 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı un2 buçuk su bardağı sütKarabiber, tuz Üzeri için ; Rendelenmiş kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 kuru soğan2 yeşil biber1 küçük kapya biber2 adet tam tavuk göğsü2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (sıvıyağ olabilir)Tuz, karabiber, pul biber(isteğe bağlı) Beşamel sos için; 2 dolu yemek kaşığı tereyağ2 dolu yemek kaşığı un3 su bardağı süt (200 ml bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler ️Tavuk harcı için; 600 gram tavuk göğsü1 adet soğan4-5 yemek kaşığı sıvı yağı1 adet kapya biber3-4 adet yeşil biber1 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı bezelyeYarım tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekik ️Tabanı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt