Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Engelliler Haftası İle İlgili Skeçler

0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
engelliler haftası skeç,
engelliler haftasıyla ilgili skeç,

Engelliler Haftası İle İlgili Skeç Hoş Görebilen Güzel Düşünür

HULUSİ :Allah´ım bu ne bıktırıcı bir yaşam böyle! Her günüm az daha zehir, her akşamım cehennem gibi geçiyor Ben artık dayanamayacağım Bunca sene çalışıp didindim, elde avuçta bir şey yok Hala baştan savma elbiselerle dolaşıyorum Çorabımın ucu delik, gömleğimin düğmeleri yok Allah´ım ölmek istiyorum bundan böyle!
CEVDET Hayırlı sabahlar amca!
HULUSİ :Böyle şanslı sabahtan mı olur be adam?
CEVDET :Niye, hayrola ne oldu? Canını sıkan durum nedir?
HULUSİ :Şu kılığıma kıyafetime bir bak Dilenci gibiyim Fakirlik beni kahrediyor Çoraplarım bile baştan savma, delik deşik
CEVDET :Üzüldüğün şeye bak! Haline şükretsene yahu Bak benim ayaklarıma, çorapları bırak, ayaklarımda ayakkabım bile yok Lakin senin gibi halimden şikayetçi değilim
HULUSİ eki niye mutlusun?
CEVDET :Ben halime şükrederim
HULUSİ : Şükredecek neyin var oysa, baksana bir ayakkabın bile yok
CEVDET :Bak beyim şu gelen adamı görüyormusun? O benim kardeşimdir Bak onun ayakkabıları yok, pabuç giyecek ayakları bile yok En azından benim ayaklarım var Ya ben de onun gibi olsaydım Bu yüzden Allah´a şükrediyorum Çünkü kardeşim gibi sürünerek yaşamıyorum
ŞEHMUZMerhaba Abi!
CEVDET :Merhaba kardeşim Hoş geldin
ŞEHMUZ :Hoşbulduk abi Ne o, arkadaşınla tanıştırmayacak mısın?
HULUSİ :Şeey ben Hulusi Duvar ustasıyım
ŞEHMUZ :Hoşnut oldum Ben Şehmuz Ben de şu gördüğün önem aletiyle geçinip gidiyorum işte
Kazancım azmaz ama buna da şükür Kimseye fakir olmadan yaşamam için yetiyor

HULUSİ :Halinden memnun musun yani?
ŞEHMUZ: Niye hoşnut olmayacakmışım ancak? Bak elim, kolum tutuyor Ayaklarımdan başka bir eksiğim yok fakat Gerçi ayaklarım da olsaydı daha iyi olurdu ama, ne yaparsın işte alın yazısı Trafik kazasında kaybettim onları Yaşadığıma şükrediyorum
HULUSİ :Yahu hala şükredecek neyin kalmış fakat
ŞEHMUZ :Aaa, öyle deme İnsan şükretmek için defalarca daha aşağıdakilere bakmalı Bak, bak, bak Bizim Cemal de geliyor Âmâ Cemal derler ona Gözlerini daha 6 yaşındayken kaybetmiş Anlıyacağm dünyası kapkaranlık En azından benim dünyam parlak Ya onun yerinde olsaydım
HULUSİ es doğrusu!
ŞEHMUZ :Heey Cemal, bu taraftayız! Direğe dikkat et Gel, gel de seni yeni arkadaşla tanıştırayım

CEMAL :Merhaba
HULUSİ :Hoşgeldiniz, ben Hulusi
CEMAL :Ben de Cemal Âmâ Cemal derler bana Üzülürüm pek demelerine ama ne yaparsın, körüz işte Adamlar haklı Ama ben mi seçtim ki âmâ olmayı? Ben de istemez miydim dünyayı doyasıya seyretmeyi Kuşları, böcekleri, insanları izlemeyi Kimbilir şuradaki çiçekler ne kadar güzeldir Böylece yok mi?
HULUSİ :Eee, evet gerçekte o çiçekler çok güzel fakat nasıl farkettiniz o çiçekleri?
CEMAL :İnsan yalnızca gözleriyle görmez dünyayı Hulusi bey İşte ben bunun için halime şükrediyorum ya Dokunabiliyorum, tadabiliyorum ve en önemlisi koku alabiliyorum Orada çiçek olduğunu kokusundan anladım Sahi sen farketmemiş miydin onları?
HULUSİ :Şeey, yani siz deyince farkına vardım tabi
CEMAL : Eyvah, fazla yazık Oysa Allah o güzelliği sizin gözleriniz için yaratmıştır Siz gözleriniz sapasağlam olmasına rağmen farkedemiyorsanız hayattan nasıl lezzet alıyorsunuz peki?
HULUSİ :Be, be, ben evet ben mutsuz biriyim En azından eksik öncesine değin mutsuz biriydim Mutsuz oluşumun sebebini yoksulluk sanıyordum, ama mutsuzluğumun sebebi kör olmammış

CEMAL : Bakın beyefendi, kimse görmeyi bilmeyen değin âmâ olamaz Dürüst, benim gözlerim görmez fakat mantığımın gözleri çok keskindir Katiyen, belirgin sirke olup da küpüme zarar vermem Ve halime şükrederim
HULUSİ :Sen de mi haline şükrediyorsun, niye?
CEMAL :Niyesi var mı? Ya yatalak hasta olsaydım Felçli olsaydım Yoo, böylece bile olsam mutlu görünmek için bir sebep bulurdum Acilen halime bir defa daha şükrediyorum Çünkü ya sizin gibi olsaydım O vakit benim halim ne olurdu? Bakar âmâ ve mutsuz biri
CEVDET :Hulusi Bey, siz ağlıyorsunuz!
HULUSİ :Evet dostlarım, ağlıyorum Bırakın ağlıyayım Taşlaşmış kalbimin hamuru göz yaşlarımla yıkanıp yumuşar belki Sizler bana mutluluğu öğrettiniz Ne olur aranıza beni de alın
ŞEHMUZ :O nasıl söz Hulusi Bey, biz kimiz ancak seni de aramıza alalım?
CEMAL :Evet, biz üç garibanız sadece Hergün bu parka gelir, bu banka oturur sohbet ederiz Bundan sonradan sen de gel Daha mutlu oluruz
HULUSİ :Evet dostlarım, daha mutlu oluruz, bizden daha mutlusu da olmaz hatta Sizleri fazla seviyorum
özel baskı *