Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Engelliler icin ana okulu acılacak

Engelliler icin ana okulu acılacak
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Engelliler icin ana okulu
Antalya Milli Eğitim Muduru Osman Nuri Gulay, Turkiye'de ilk kez Antalya'da eğitilebilir zihinsel engelliler ve gorme engelliler icin ana okulları acılacağını bildirdi

imagesengellilericinanaokuluacilacak5b102d68398bb

Osman Nuri Gulay'ın yaptığı acıklamada, 2019 eğitim ve oğretim yılının 14 Eylulde başlayacağını ve bu yıl Antalya'da ilkoğretime 31 binden fazla oğrencinin kayıt yaptırdığını ifade etti

Kayıtların 24 Eylul'e kadar sureceğini belirten Gulay, ''Antalya'da ilkoğretim okullarında gecen yıl toplam 355 bin oğrenci eğitim gordu Bu yıl bu sayı, goc ile artacaktır'' dedi

Gulay, 14 Eylul tarihinde ana okulları ve ilkoğretim okullarının birinci sınıflarının derslere başlayacağına işaret ederek, şoyle konuştu;

''Acacağımız 7 ana okulumuzda bu yıl Turkiye'de ilk kez Antalya'da eğitilebilir zihinsel engelliler ve gorme engelliler ana okulları acıyoruz Gorme engelliler icin de merkeze bağlı Kepez ilcesinde Rehberlik Araştırma Merkezinin iki sınıfını donattık ve gorme engelliler icin ana sınıfı oluşturduk 46 yaş arası cocuklarımıza okul oncesi eğitim verilirken, engelli cocuklarımızı da unutmadık''

Osman Nuri Gulay, engelli oğrencilerin okula gidiş gelişlerinin de Milli Eğitim Mudurluğu tarafından ucretsiz olarak sağlanacağına dikkati cekti

Bu yıl Antalya'da 97 okulu onarıma aldıklarını anlatan Gulay, bu okulların onarımı icin 75 milyon TL harcanacağını, Antalya'nın yoğun goc aldığı icin surekli okul yapmak zorunda kaldıklarını belirtti

''Antalya'ya sadece gocten gelen cocuklar icin her yıl 24 derslikli 10 okul yapılması gerekiyor'' diyen Gulay, bunun maliyetinin 50 milyon TL olduğunu, gocle gelenler icin Antalya'da her yıl 50 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapılması gerektiğini kaydetti

Antalya'da derslik başına oğrenci mevcutlarının 34 yıl once 60 civarında olduğunu dile getiren Gulay, bunu Antalya il merkezinde 40'lara duşurduklerini, hedeflerinin yıl sonunda sınıf mevcutlarını 35'lerin altına cekmek olduğunu belirtti

Antalya'da bu yıl 372 derslikli 30 okulun eğitime hazır hale geldiğini vurgulayan Gulay, ayrıca 750 oğretmenin de il icin nakillerinin yapıldığını kaydetti

Bilim Sanat Merkezi acılacak

Osman Nuri Gulay, Antalya'da Gazi Mustafa Kemal İlkoğretim Okulunun en ust katının Bilim Sanat Merkezi haline getirildiğini bildirdi

Bilim Sanat Merkezi'nin Antalya icin cok gec kalmış bir yatırım olduğuna işaret eden Gulay, şoyle konuştu:

“Antalya'dan cok daha kucuk illerde 15 yıl once bilim sanat merkezleri acıldı Şu anda Turkiye'de 37 bilim sanat merkezi var Gazi Mustafa Kemal İlkoğretim Okulunun en ust katı bu amacla dizayn edildi Mudur ve personel tayin edildi Laboratuvarların ihaleleri yapıldı Donatım malzemeleri geldi Bakanlık sınavla oğretmen tayini yapacak Ekim ayının ilk haftalarında bakanlıktan gelen bir test oğrencilere uygulanacak Bakanlık uzmanları on testi gecen 3 ve 4 sınıf oğrencilerine sınav yaparak cocukların yeteneklerini tespit edecek Bu sınavlarda buyuk ihtimalle 6070 oğrenci secilecek Cocukların zihinsel ve sanatsal yetenekleri belirlenecek Sanatsal yeteneğe sahip olanlar muzik, resim dallarında, diğerleri ise bilimsel dallarda okul harici programlar verilerek liseyi bitirene kadar burada yetişecekler Amacımız burada ulkemize yararlı bilim ve sanat adamları yetiştirmektir Buraya cok onem veriyoruz Burası ilin lokomotifidir Ayrıca bu cocuklarımız proje bazlı yetişecekler Yaşadıkları kentin kalkınması icin proje uretecekler, yerel yonetimlerle ortak calışacaklar

Bilim Sanat Merkezinde calışmaların Ekim Kasım aylarında başlatılacak
Hurriyet