Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Engelliler için ana okulu açılacak

Engelliler için ana okulu açılacak
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Engelliler için belli başlı okulu
Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Türkiye'de başta Antalya'da eğitilebilir zihinsel engelliler ve görme engelliler için belli başlı okulları açılacağını bildirdi

Osman Nuri Gülay'ın yaptığı açıklamada, 2010 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylülde başlayacağını ve bu yıl Antalya'da ilköğretime 31 binden pozitif öğrencinin tescil yaptırdığını ifade etti

Kayıtların 24 Eylül'e değin süreceğini bildiren Gülay, ''Antalya'da ilköğretim okullarında geçen yıl toplam 355 bin öğrenci eğitim gördü Bu yıl bu rakam, göç ile artacaktır'' dedi

Gülay, 14 Eylül tarihinde ana okulları ve ilköğretim okullarının birinci sınıflarının derslere başlayacağına işaret ederek, şöyle konuştu;

''Açacağımız 7 belli başlı okulumuzda bu yıl Türkiye'de ilk kez Antalya'da eğitilebilir zihinsel engelliler ve görme engelliler başlıca okulları açıyoruz Görme engelliler için de merkeze alt Kepez ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezinin iki sınıfını donattık ve görme engelliler için asıl sınıfı oluşturduk 46 yaş arası çocuklarımıza okul öncesi eğitim verilirken, engelli çocuklarımızı da unutmadık''

Osman Nuri Gülay, engelli öğrencilerin okula gidiş gelişlerinin de Ulusal Eğitim Müdürlüğü göre bedava olarak sağlanacağına dikkati çekti

Bu sene Antalya'da 97 okulu onarıma aldıklarını anlatan Gülay, bu okulların onarımı için 75 milyon TL harcanacağını, Antalya'nın yoğun göç aldığı için aralıksız mektep yerine getirmek zorunda kaldıklarını belirtti

''Antalya'ya yalnızca göçten gelen çocuklar için her yıl 24 derslikli 10 mektep yapılması gerekiyor'' diyen Gülay, bunun maliyetinin 50 milyon TL olduğunu, göçle gelenler için Antalya'da her yıl 50 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapılması gerektiğini kaydetti

Antalya'da derslik başına öğrenci mevcutlarının 34 sene önce 60 civarında olduğunu dile getiren Gülay, bunu Antalya il merkezinde 40'lara düşürdüklerini, hedeflerinin sene sonunda derslik mevcutlarını 35'lerin altına sürüklemek olduğunu belirtti

Antalya'da bu yıl 372 derslikli 30 okulun eğitime hazırlanmış ışık halkası geldiğini vurgulayan Gülay, ayrıca 750 öğretmenin de il için nakillerinin yapıldığını kaydetti

Bilim Sanat Merkezi açılacak

Osman Nuri Gülay, Antalya'da Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun en üst katının Bilim Sanat Merkezi haline getirildiğini bildirdi

Bilim Sanat Merkezi'nin Antalya için çok geç kalmış bir yatırım olduğuna işaret eden Gülay, şöyle konuştu:

“Antalya'dan çok daha minik illerde 15 yıl önce bilim sanat merkezleri açıldı şimdi Türkiye'de 37 bilim sanat merkezi var Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun en üstteki katı bu amaçla dizayn edildi Müdür ve personel devir edildi Laboratuvarların ihaleleri yapıldı Donatım malzemeleri geldi Bakanlık sınavla hoca tayini yapacak Ekim ayının ilk haftalarında bakanlıktan gelen bir test öğrencilere uygulanacak Bakanlık uzmanları ön testi geçen 3 ve 4 derslik öğrencilerine sınav yaparak çocukların yeteneklerini tespit edecek Bu sınavlarda büyük ihtimalle 6070 öğrenci seçilecek Çocukların zihinsel ve sanatsal yetenekleri belirlenecek Sanatsal yeteneğe sahip olanlar müzik, fotoğraf dallarında, diğerleri ise bilimsel dallarda mektep harici programlar verilerek liseyi bitirene değin burada yetişecekler Amacımız burada ülkemize yardımcı bilim ve sanat adamları yetiştirmektir Buraya fazla ağırlık veriyoruz Burası ilin lokomotifidir Keza bu çocuklarımız proje bazlı yetişecekler Yaşadıkları kentin kalkınması için proje üretecekler, lokal yönetimlerle ortak çalışacaklar

Bilim Sanat Merkezinde çalışmaların Ekim Kasım aylarında başlatılacak
Özgürlük *