Enginar Dolması Tarifi Resimli
Resimli Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması Tarifi Resimli
imagesenginardolmasitarifiresimli5ad4410e110de
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler:
4 adet buyuk boy enginar
4 kahve fincanı pirinc
1 adet rendelenmiş soğan
4 adet ince kıyılmış taze soğan
4 dal ince kıyılmış maydanoz
4 dal ince kıyılmış dereotu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 limonun suyu (enginarları sarartmak icin)
1 limonun suyu (uzerine sos yapmak icin)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ (uzerine sos yapmak icin)
1 yemek kaşığı un
On Hazırlık:
Derin bir kabın icine un, limon suyu ve 5 bardak su koyup karıştırın
Su bardağının icine yağ, limon suyu, tuz, şeker koyarak uzerini su ile tamamlayıp iyice karıştırarak yemeğin sosunu hazırlayın
Enginarları saplarından ayırarak, dıştaki kalın ve kaba yapraklarını temizleyin Uc kısımlarını yuvarlak bir şekilde keserek gobekteki tuylerini de kaşık yardımı ile cıkartıp hazırlamış olduğunuz unlu ve limonlu suyun icine atarak bekletin
Hazırlanışı:
Cukur bir kabın icine yıkadığınız pirinci, kuru soğanı, taze soğanı, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi ve yağı koyarak guzelce karıştırın Limonlu suda bekleyen enginarı elinize alıp, yapraklarını hafifce gevşeterek aralarına hazırladığınız pirincli harctan dışarıya taşmayacak şekilde doldurun(Doldurmayı dıştan iceriye doğru yapmalısınız)Pişerken dış yaprakların acılıp dağılmaması icin iple bağlarsanız daha duzgun bir dolma elde edersiniz Tum enginarları doldurup bağlayarak tencereye sıraladıktan sonra uzerilerine kaşıkla bardağın icerisine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin Tencerenin yarısını biraz gececek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin Pirincler yumuşayınca ateşte alıp tencerede soğumasını bekledikten sonra servis tabağına alabilirsiniz
(Yapımı zor gibi gorunen enginar dolması alışınca kolay,bir okadar da lezzetli ve faydalı bir yemektir)
Afiyet Olsun…
Resimli Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması Tarifi Resimli
imagesenginardolmasitarifiresimli5ad4410e110de
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler:
4 adet buyuk boy enginar
4 kahve fincanı pirinc
1 adet rendelenmiş soğan
4 adet ince kıyılmış taze soğan
4 dal ince kıyılmış maydanoz
4 dal ince kıyılmış dereotu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 limonun suyu (enginarları sarartmak icin)
1 limonun suyu (uzerine sos yapmak icin)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ (uzerine sos yapmak icin)
1 yemek kaşığı un
On Hazırlık:
Derin bir kabın icine un, limon suyu ve 5 bardak su koyup karıştırın
Su bardağının icine yağ, limon suyu, tuz, şeker koyarak uzerini su ile tamamlayıp iyice karıştırarak yemeğin sosunu hazırlayın
Enginarları saplarından ayırarak, dıştaki kalın ve kaba yapraklarını temizleyin Uc kısımlarını yuvarlak bir şekilde keserek gobekteki tuylerini de kaşık yardımı ile cıkartıp hazırlamış olduğunuz unlu ve limonlu suyun icine atarak bekletin
Hazırlanışı:
Cukur bir kabın icine yıkadığınız pirinci, kuru soğanı, taze soğanı, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi ve yağı koyarak guzelce karıştırın Limonlu suda bekleyen enginarı elinize alıp, yapraklarını hafifce gevşeterek aralarına hazırladığınız pirincli harctan dışarıya taşmayacak şekilde doldurun(Doldurmayı dıştan iceriye doğru yapmalısınız)Pişerken dış yaprakların acılıp dağılmaması icin iple bağlarsanız daha duzgun bir dolma elde edersiniz Tum enginarları doldurup bağlayarak tencereye sıraladıktan sonra uzerilerine kaşıkla bardağın icerisine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin Tencerenin yarısını biraz gececek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin Pirincler yumuşayınca ateşte alıp tencerede soğumasını bekledikten sonra servis tabağına alabilirsiniz
(Yapımı zor gibi gorunen enginar dolması alışınca kolay,bir okadar da lezzetli ve faydalı bir yemektir)
Afiyet Olsun…