Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Dolması

Enginar Dolması
0
39

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
enginar-dolmasi.jpg

Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler

• 4 adet yapraklı ortası temizlenmiş enginar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 1 demet yeşil soğan ya da (1 adet kuru soğan)
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) taze nane ya da 1 tepeleme çay kaşığı kuru nane
  • 1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yapraklı taze bebek enginarlar evvel kenarlarından sonra da içindeki tüylerinden temizlenir ,ben temizlenmiş alıp dondurucuya koymuştum onlardan hazırladım lakin (mevsiminde taze olarak hazırlayabilirsiniz )
  2. Çabucak limonla ovup kararması önlenir .
  3. İç harcı için bütün materyaller minik minik doğranır ,baharatlar isteğe nazaran kullanılır.
  4. Zeytinyağının yarısı dolma içine (yarısı da tencereye dizdikten sonra dolmaların üzerine dökülür).
  5. Listedeki bütün materyaller karıştırılarak evvel enginar çanaklarının ortası doldurulur .
  6. Kalan dolma içi yaprakların ortalarına yerleştirilir benim enginarların büyüktü içte biraz fazla geldi (çünkü 3 tane enginarım vardı) ölçüler 4 enginar için.
  7. Tencereye dizilen enginarların yarısından 1 parmak fazlasına kadar su ek edilir.
  8. Kalan zeytinyağı ve limon suyu ek edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  9. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar kaynatılır.
  10. Üstteki pirinçler çabuk şişiyor onun için tabandaki çanağa çatal batırın kolay kolay girip çıkıyorsa yumuşamışsa dolmalar pişmiştir .
  11. 15 dakikada dinlendirip ılık yada sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun❤️

Not; kıyma yerine (1 çay bardağı pirinç) kullanarak, zeytinyağınıda bir bardak kullanarak dolmalarımızı hazırlayabiliriz.

Not; servis edilen enginarlar evvel kenarlarından yaprakları koparılır taban kısımları dişlerle sıyrılarak kabuklar (yapraklar) bitirilir en son enginarın kalbi ne dolmanın göbeğine gelinerek afiyetle yenir????❤️.

858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt