Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Dolması

Enginar Dolması
0
100

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk enginar
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet domates rendesi (ben konserve domates şişesi kullandım )
  • Yarım demet maydanoz
  • Dere otu
  • Kuru nane (taze varsa taze daha hoş olur)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biberi
  • 3 adet limon suyu
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Yeteri kadar tuz

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ben enginarlarımızı buz dolabımda ki evvelce haşlayıp koyduğum enginarlarımı kullandım. Sizler aldığınız enginarları evvel bol limon suyunu enginarın her yerine gezdirin ve az bir şey haşlayın.
  2. Eğer çabucak yapacaksanız çabucak haşlayıp kullanın ben haşlayıp, buz dolabında atmıştım.
  3. Haşlanan enginarları tekrar limon suyu ve zeytin yağını karıştırıp, enginarlarımızın zirvesinden yaprakların ortalarına girecek biçimde dökün.
  4. Bu ortada ben enginarı katiyetle kalbini çıkarmıyorum zira piştiğinde en son kalbi kalıyor ve içerisindeki tüyleri bizi rahatsız etmiyor kolay kolay çıkıyor zati.
  5. Sonra iç gereçlerini hazırlayalım. Evvel soğanımızı güzelce doğrayalım domatesimizi rendeleyelim sarımsağımızı rendeleyelim yeşilliklerimizi yıkayıp, güzelce doğrayalım pirinçimizi yıkayalım.
  6. Bütün gereçleri karıştırıp baharatlarımızı ekleyelim. Artık enginarlarımız dolduralım enginarlarımız en dış yaprakta başlayarak döndürerek dolduralım tabi ben doldurma sürecini tencerede yaptım.
  7. Dolduğumuz enginarlarımızı yarısına gelecek kadar kaynatılmış şu ekleyerek pirinçlerimiz pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  8. Arada suyunu enginarlarımızın üzerine kaşıkla gezdirin bir kaç kez ortada tekrarlayın ve pirincin piştiğine emin olduğunuzda altını kapatın ve biraz soğuduğunda yiyebilirsiniz. Bizim en sevdiğimiz yemeğimiz inşallah sizlerde beğenirsiniz afiyet olsun.
Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler 3 adet enginar1 çay bardağı pirinçYarım çay bardağı zeytinyağ1/4 (çeyrek) demet maydanoz1/4 (çeyrek) demet dereotu2 adet taze soğan2 adet küçük limonYarım çay kaşığı karabiber1,5 çay kaşığı tuz Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı Yapılışı Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet enginar1 tane havuç1 büyük uzunluk patates1 çay bardağı bezelye1 tane soğanYarım çay bardağı zeytin yağYarım limon (Enginarları ovalamak için)1 limon suyu1 çay kaşığı şeker1.5 çay kaşığı tuz Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Etli Enginar Dolması Etli Yaprak Sarması İle Tanımı İçin Materyaller 3 adet enginar1 adet kuru soğan1 adet  limonYarım demet maydanoz3 adet taze sarımsak15 adet salamura yaprak200 gr. kıyma1/2 (yarım) kahve fincanı pirinç1, 5 tatlı kaşığı domates salçasıTuzKarabiberYemeklik kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Baklalı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler *4 adet dolmalık cicek enginar *Yarım kuru soğan *2 yeşil soğan *1 dal taze sarımsak *Nane *Dereotu *2 cay bardağı yıkanmış pirinc (her bir enginar icin 1 cay bardağı pirinc tercih eden de var, bana cok fazla geliyor, tercih sizin) *1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Baklalı enginar yapabilmeniz icin gereken malzemeler: 6 tane enginar 300 gr ic bakla 1 havuc 3 soğan 1 yemek kaşığı un 1 limon tuz, şeker ve su isteğe gore dereotu Baklalı enginar nasıl yapılır? Soğanları doğrayın ve tencerenin en altına yayın Hemen uzerine ic baklaları serpin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
245
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt