Enginar Kalbi Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet taze enginar kalbi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım kapya biber
- Bir tutam maydanoz
- Bir fiske tuz
- Toz şeker
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş kara biber
Enginar Kalbi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı suyu kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek karıştırın.
- Limonlu suda beklettiğiniz enginar kalplerini ilave ederek pişmeye bırakın.
- Enginar kalbinin dış kabuğu sert olduğundan dilerseniz 1 katını ayıklayabilirsiniz.
- Enginar kalplerini süzerek soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta miktarını damak zevkinize göre ayarladığınız zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, pul biber, küçük doğradığınız kapya biber ve ince doğradığınız maydanoz ile bir sos hazırlayın.
- Soğuyan enginar kalplerini 2’ye bölerek sosun içerisine katın.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ???? ????.