adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
Enginar sağlık dostu bir besindir. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir. Farklı damak tatlarına göre değişik tariflerde hazırlanabilir. Özellikle salata olarak hazırlanan enginar yardımcı yemek, ara sıcak ya da meze olarak yemek masalarında yer alıyor. Bugün sizlerle enginar nasıl yenir sorusundan yola çıkarak farklı tarifleri paylaşacağız...
Enginar Salatası Nasıl Yapılır?
Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan enginar, günlük besin ihtiyaçlarının büyük kısmını karşılar. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde sağlık için faydası daha çok ortaya çıkar. 100 gram çiğ enginarın, günlük olarak vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılama durumu şu şekildedir...
C vitamini ihtiyacının %20’sini (11.7 mg)
K vitamini ihtiyacının %18’ini (14.8 mcg)
Protein ihtiyacının %7’sini (3.3 gr)
E vitamini ihtiyacının %1’ini (0.2 mg)
B6 vitamini ihtiyacının %6’sını (0.1 mg)
Folat ihtiyacının %17’sini (68 mcg)
Niasin ihtiyacının %5’ini (1 mg)
Riboflavin ihtiyacının %4’ünü (0.1 mg)
Besin lifi ihtiyacının %22’sini (5.4 gr)
Kalsiyum ihtiyacının %4’ünü (44 mg)
Demir ihtiyacının %7’sini (1.3 mg)
Magnezyum ihtiyacının %15’ini (60 mg)
Fosfor ihtiyacının %9’unu (90 mg)
Potasyum ihtiyacının %11’ini (370 mg)
Çinko ihtiyacının %3’ünü (0.5 mg)
Manganez ihtiyacının %13’ünü (0.3 mg)
Bu kadar yararlı ve sağlık dostu olması enginarı ünlü isimler tarafından da tercih edilen bir sebze haline getirmiştir. Bu nedenledir ki internet üzerinde enginar tarifi oktay usta ya da enginar tarifi Arda Türkmen, aramaları yaygındır.
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 1
Aşağıda hem ünlü isimlerin hem de damak tadına güvenilen gurmelerin çok hoşuna giden enginar tarifi çeşitlerini sizlerle paylaştık
Çiğ Enginar Salatası Tarifi
Malzemeler
2 adet enginar
2 adet portakal
1 adet limon
20 dal maydanoz
4 adet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 2
Yapılışı
Portakal ve limonların suyunu, meyve sıkacağı ile iyice sıkın. Enginarları mümkün olduğunca küçük parçalar halinde doğrayın. İnce olmasına dikkat edin ki sert kalmasın. Ardından limon ve portakal suyunun içine enginarları ekleyin. Maydanozları yıkayıp sap kısımlarından kesin ve ince şekilde doğrayın.
Taze soğanları da ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri birleştirip güzelce harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde dinlendirin. Bu sırada limon ve portakal suyundaki doğal asitler, enginarların pişmesini sağlayacaktır. Servis ederken istediğiniz malzemeler ile süsleyebilirsiniz.
Haşlanmış Enginarlı Salata Tarifi
Malzemeler
4 temizlenmiş enginar
8 kiraz domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 sarı biber
Yarım demet roka
1 limonun suyu
Tuz
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 3
Yapılışı
Enginar yapımı için ilk olarak enginarları güzelce temizleyin. Bir bıçak ile 4 eşit parçaya bölün. Yarım limonun suyu ve yeterli miktarda su ile birlikte haşlayın.
Haşlanan enginarları sudan çıkarın süzün. Servis kasesine alın. Diğer malzemeleri de doğrayıp karıştırın. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Yoğurtlu Enginar Kalbi Salatası Tarifi
Malzemeler
1 kutu salamura enginar kalbi (200-240 gram)
150 gram mısır konservesi
4-5 dal dereotu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 4
Yapılışı
Enginarları yıkayıp süzün. İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde doğrayın. Mısır konservesini açıp süzün. Dereotunu ince ince kıyın, sarımsağı rendeleyin. Yoğurdu bir kasede çırpın. Tüm malzemeleri derin bir kase içinde karıştırın. Salatayı tekli ya da büyük servis kasesinde servis edebilirsiniz.
Enginar salatası tariflerini kendi damak tadınıza ya da sevdiklerinizin beğenisine göre daha farklı malzemeler ile de hazırlayabilirsiniz. 3 adet farklı şekilde hazırlanan tariften size en kolay geleni seçip malzemelerini çeşitlendirerek harika tatlar yaratabilirsiniz.
Enginar Salatası Nasıl Yapılır?
Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan enginar, günlük besin ihtiyaçlarının büyük kısmını karşılar. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde sağlık için faydası daha çok ortaya çıkar. 100 gram çiğ enginarın, günlük olarak vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılama durumu şu şekildedir...
C vitamini ihtiyacının %20’sini (11.7 mg)
K vitamini ihtiyacının %18’ini (14.8 mcg)
Protein ihtiyacının %7’sini (3.3 gr)
E vitamini ihtiyacının %1’ini (0.2 mg)
B6 vitamini ihtiyacının %6’sını (0.1 mg)
Folat ihtiyacının %17’sini (68 mcg)
Niasin ihtiyacının %5’ini (1 mg)
Riboflavin ihtiyacının %4’ünü (0.1 mg)
Besin lifi ihtiyacının %22’sini (5.4 gr)
Kalsiyum ihtiyacının %4’ünü (44 mg)
Demir ihtiyacının %7’sini (1.3 mg)
Magnezyum ihtiyacının %15’ini (60 mg)
Fosfor ihtiyacının %9’unu (90 mg)
Potasyum ihtiyacının %11’ini (370 mg)
Çinko ihtiyacının %3’ünü (0.5 mg)
Manganez ihtiyacının %13’ünü (0.3 mg)
Bu kadar yararlı ve sağlık dostu olması enginarı ünlü isimler tarafından da tercih edilen bir sebze haline getirmiştir. Bu nedenledir ki internet üzerinde enginar tarifi oktay usta ya da enginar tarifi Arda Türkmen, aramaları yaygındır.
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 1
Aşağıda hem ünlü isimlerin hem de damak tadına güvenilen gurmelerin çok hoşuna giden enginar tarifi çeşitlerini sizlerle paylaştık
Çiğ Enginar Salatası Tarifi
Malzemeler
2 adet enginar
2 adet portakal
1 adet limon
20 dal maydanoz
4 adet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 2
Yapılışı
Portakal ve limonların suyunu, meyve sıkacağı ile iyice sıkın. Enginarları mümkün olduğunca küçük parçalar halinde doğrayın. İnce olmasına dikkat edin ki sert kalmasın. Ardından limon ve portakal suyunun içine enginarları ekleyin. Maydanozları yıkayıp sap kısımlarından kesin ve ince şekilde doğrayın.
Taze soğanları da ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri birleştirip güzelce harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde dinlendirin. Bu sırada limon ve portakal suyundaki doğal asitler, enginarların pişmesini sağlayacaktır. Servis ederken istediğiniz malzemeler ile süsleyebilirsiniz.
Haşlanmış Enginarlı Salata Tarifi
Malzemeler
4 temizlenmiş enginar
8 kiraz domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 sarı biber
Yarım demet roka
1 limonun suyu
Tuz
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 3
Yapılışı
Enginar yapımı için ilk olarak enginarları güzelce temizleyin. Bir bıçak ile 4 eşit parçaya bölün. Yarım limonun suyu ve yeterli miktarda su ile birlikte haşlayın.
Haşlanan enginarları sudan çıkarın süzün. Servis kasesine alın. Diğer malzemeleri de doğrayıp karıştırın. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Yoğurtlu Enginar Kalbi Salatası Tarifi
Malzemeler
1 kutu salamura enginar kalbi (200-240 gram)
150 gram mısır konservesi
4-5 dal dereotu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? 4
Yapılışı
Enginarları yıkayıp süzün. İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde doğrayın. Mısır konservesini açıp süzün. Dereotunu ince ince kıyın, sarımsağı rendeleyin. Yoğurdu bir kasede çırpın. Tüm malzemeleri derin bir kase içinde karıştırın. Salatayı tekli ya da büyük servis kasesinde servis edebilirsiniz.
Enginar salatası tariflerini kendi damak tadınıza ya da sevdiklerinizin beğenisine göre daha farklı malzemeler ile de hazırlayabilirsiniz. 3 adet farklı şekilde hazırlanan tariften size en kolay geleni seçip malzemelerini çeşitlendirerek harika tatlar yaratabilirsiniz.