elektronikci
FD Üye
Enginar Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet çanak enginar
- 1 adet yemeklik doğranmış kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hardal
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 3-4 kaşık süzme yoğurt
- 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz
Enginar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Enginarları 4 e bölüyoruz.
- Sos için tüm malzemeyi bir kabın içerinde karıştırıp enginarlarla harmanlıyoruz.
- Fırın kabına alarak enginarlar yumuşayana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Servis tabağının altına sarımsaklı yoğurt üzerine enginarları alıyoruz.
- Üzerine dereotu ceviz ve zeytinyağ serpiştirip servis yapıyoruz. Afiyetler olsun.