Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enginarlı Bakla

Enginarlı Bakla
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
enginarli-bakla.jpg

Enginarlı Bakla Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 kg bakla
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı kadar zeytin yağ

Enginarlı Bakla Tanımı Yapılışı

  1. Baklaları yıkayıp uzunluğuna nazaran birkaç modüle bölüyoruz limonlu suya bırakıyoruz.
  2. Birebir suya 4 er modüle ayırdığımız çanak enginarları ekliyoruz.
  3. Bir tencereye z. Yağ koyup incecik doğradığımız kuru soğanı ek ediyor hafif çeviriyoruz.
  4. Üzerine bakla ve enginarlarımızı yerleştiriyoruz.
  5. Taze soğanları incecik doğruyoruz. Şeker ve tuzunu ekliyoruz.
  6. Suyunu denetim ediyoruz. Az ise biraz sıcak su ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
  7. Ocaktan ineceğine yakın. Dereotunu ek ediyoruz. Ilınıncaya kadar kararmaması için kapağını açmıyoruz.
  8. Servis sırasında bir modül dereotu ile süslüyoruz. Herkese afiyet olsun sağlıklı günler.
 
858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt