
Enginarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı bulgur
- 2-3 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1/4 (çeyrek) limon suyu
- 2 su bardağı kaynar su
- Dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz karabiber
- 1/2 (yarım) limonun kabuğu rendesi
Enginarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı zeytinyağında soteleyin, bulgur ek edip 4-5 dk kavurun.
- Enginarları doğrayın (daha yumuşak seviyorsanız daha ufak, daha canlı seviyorsanız daha iri) ek edip birlikte biraz kavurun, limon suyu ek edin.
- Tuz karabiber ve kaynar su ek edip kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
- Ateşi kapatıp 2 kat peçeteyi kapağın altına koyun ve 30 dk dinlendirin.
- Dereotu ek edin. Ilık servis edin.
- Üzerine limon kabuğu rendesi ve zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.