Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet haşlanmış enginar
- 2 su bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 8 adet jülyen doğranmış tavuk but
- Tuz ,karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Sıvı yağ ve tereyağı
Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilav tenceresin yağları koyup üzerine tavuk etini sıralıyoruz.
- Ayrı bir kapta 20 dakika ıslatıp süzdüğümüz pirinçlerin üzerine dereotunu doğruyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Pirinçlerin yarısını tavukların üzerine döküp kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
- Ardından enginarları sıralıyoruz.
- Kalan pirinçleride üzerine ekleyip düzelttikten sonra bir tabakla bastırıyoruz.
- Tavuk suyunu ilave edip pişiriyoruz.
- Tavuklar nar gibi kızarınca altını kapatıyoruz ters çevirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ☺.