Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet sakız enginar @gurmeenginar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 küçük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 4 dal ince kıyılmış taze soğan
- 1 bağ ince kıyılmış dereotu
- 2,5-3 su bardağı su
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurusoğanı ve yeşil soğanı zeytinyağında renk alana kadar döndürelim.
- Enginarlarımızı ilave edip 1,5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu ilave edip kısık ateşte yumuşamaya bırakalım.
- Pirinci ilave edip 1-2 dakika çevirelim.
- 1 su bardağı sıcak su yarım limon suyu tuz karabiberi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Sıcak suyu azar azar ilave edelim. Özellikle enginarlarınız benimkiler gibi tazecikse çabuk pişecek ve su fazla geldiği den lapa olacaktır.
- Pişen pilava bolca dereotu serpiştirip karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.
- En son üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis edelim.