Enginarlı Plav Tarifi Resimli
Enginarlı Plav Tarifi,
Resimli Enginarlı Plav Tarifi
imagesenginarliplavtarifi5ad426de7a1ed
Malzemeler
4 adet enginar
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 cay kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tuz
6 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı pilavlık baldo pirinc
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp kaynar suda bekletin Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletin Taze soğanların tamamını incecik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde cok hafif soteleyin Ayrı bir tencereye enginarları kup kup doğrayın 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 bardak kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın Pilav tenceresine kaynamış 15 bardak su ekleyip icine 1 su bardağı pirinci ilave edin Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin Pilav suyunu cektikten sonra pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakın Servis sırasında kıyılmış dereotu ilave edin
Enginarlı Plav Tarifi,
Resimli Enginarlı Plav Tarifi
imagesenginarliplavtarifi5ad426de7a1ed
Malzemeler
4 adet enginar
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 cay kaşığı toz şeker
1 cay kaşığı tuz
6 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı pilavlık baldo pirinc
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp kaynar suda bekletin Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletin Taze soğanların tamamını incecik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde cok hafif soteleyin Ayrı bir tencereye enginarları kup kup doğrayın 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 bardak kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın Pilav tenceresine kaynamış 15 bardak su ekleyip icine 1 su bardağı pirinci ilave edin Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin Pilav suyunu cektikten sonra pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakın Servis sırasında kıyılmış dereotu ilave edin