Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Muanaka, musafaha, bunları erteleyelim

Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Muanaka, musafaha, bunları erteleyelim
0
64

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
Erdogan%2Ddan%2Dkoronavirus%2Duyarisi%2DMuanaka%2Dmusafaha%2Dbunlari%2Derteleyelim%2D232676%2Ejpg

Erdoğan, "Bu orta muanaka, musafaha, bunları erteleyelim. Bunu da bilhassa ben sizlerden istirham etmiş olayım. Zira çok farklı bir salgın bu. Bir şeyi icra edelim derken bir diğerini kaybetmeyelim" tabirini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı, akabinde mescitteki cemaate seslendi.

Erdoğan, bir taraftan Barış Pınarı Harekatı sürerken, bir taraftan İdlib'de, öteki taraftan Libya'da ordunun, askerlerin büyük uğraş verdiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Şehitler verdik. Dün en sonunda masaya oturduk ve dün gece yarısı prestijiyle ateşkes ilanında anlaştık. Temennimiz odur ki bu sürer. Böylelikle Müslüman'ın Müslüman ile bu türlü bir savaşı yapması da bitmiş olur. Hepsinden öte alışılmış bu süreç içerisinde duaların kabulüyle bir sonuca vardık. Ayın 15'inden itibaren de bu işin inşallah detayları bu ortada konuşulacak."

'Levent Camisi'nin 2-3 yıla tamamlanması planlanıyor'

Çamlıca Camisi'nin bu asrın en değerli mührü olduğunu söyleyen Erdoğan, Levent'te Büyükdere Caddesi'nde, evvelden Merkez Bankası'na ait arazi üzerine yapılan caminin, 2-3 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Levent'teki caminin açık-kapalı yerlerinde 20 bin kişinin ibadet edebileceğini anlatan Erdoğan, "Buradaki Vakıf Liderimiz Ergin (Külünk) Beyefendi orada da tekrar idarenin başında. Orayı da hızla bitirip milletimizin, tüm Müslümanların hizmetine sunmuş olacağız. Bu vesileyle Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin diyorum. Rabb'im birbirimize olan muhabbetimizi artırsın, daim eylesin diyorum. Bu vesileyle sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

'Bir şeyi icra edelim derken bir oburunu kaybetmeyelim'

Erdoğan, vatandaşlardan bir isteğinin olacağını belirterek, şunları söyledi:

"O da şu; dünyada bir koronavirüs salgını var. Olağan ki elbet ki bizde muanaka, musafaha çok çok kıymetli sünnettir. Diyanet İşleri Liderimizle da bunları konuştuk. Bu orta muanaka, musafaha bunları erteleyelim. Bunu da bilhassa ben sizlerden istirham etmiş olayım. Zira çok farklı bir salgın bu. Bir şeyi icra edelim derken bir diğerini kaybetmeyelim. Onun için de tokalaşmak vesaire bunları bu orta yapmayalım, erteleyelim. Değerli olan gönlümüzden geçendir. Kalbimizden geçendir. Onu yaptığımız sürece esasen musafahayı da yapmış oluruz, muanakayı da yapmış oluruz. Tüm şehitlerimizin ruhları için el-Fatiha."

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt