iltasyazilim
FD Üye
Erik Marmelatı yapılışı
Erik Marmelatı Yapımı
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda adamakıllı yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak değin dek su katıp, meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın
Pişirme işlemi esnasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ek edin Erikler ayrıntılarıyla yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, gitgide ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın *
Erik Marmelatı Yapımı
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda adamakıllı yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak değin dek su katıp, meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın
Pişirme işlemi esnasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ek edin Erikler ayrıntılarıyla yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, gitgide ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın *