Erik Pestili Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo kırmızı erik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Susam yahut ceviz
Erik Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eriklerimizin çekirdeklerini çıkarıp tencereye koyalım suyunu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Şekerini ilave edelim 20 dakika da kıvamına geliyor blenderden geçirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine incecik yayalım.
- Üzerine susam, ceviz, fındık ne varsa serpelim, damak tadınıza nazaran.
- 2 yahut 3 günde kuruyor güneşte kurutalım. Püf noktası geceleri üzerine bir bez ile kapatalım yahut içeri alalım pestilimiz kuruyunca yağlı kağıtların ardını ıslıyoruz ki çabuk çıksın.
- Mutfak makası yardımıyla uzun uzun keselim ve elimizle yuvarlayalım mümkünse dolapta koruma edelim ????afiyetler olsun inşallah konutunuzda olan meyveler le de yapabilirsiniz ????????????????.