
Erik Pestili Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo sarı erik ( köyümüzden topladım)
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Erik Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo sarı eriği yıkadım .
- 1 çay bardağı su ile suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyorum .
- Yumuşayan eriği süzgeç yardımı ile sıkıyorum sıktığım eriği 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı su ile kaynatıyorum.
- Kaynayan eriğe 1 yemek kaşığı buğday nişastası ve yarım çay bardağı suyu ekleyip top olmadan nişastayı eritip kaynayan eriğin üstüne döküyorum.
- 2 dk kaynadıktan sonra eriği yanmaz kağıt serdiğim bi tepsiye döküp isteğe bağlı üzerine susam döküyorum.
- 4 yahut 5 gün güneşte bekledikten sonra pestilimiz hazır….